Freehand Balayage. Alles wat je moet weten !

[Free] : vrij aan de lucht; niet ingepakt in folies e.d.

[Hand] : puur met de hand aangebracht

[Balayage] : lokken/vegen met als doel een zo natuurlijk mogelijk resultaat

Waarom een Balayage ?

De Balayage techniek wordt vaak gebruikt om een natuurlijk ogende verlichting te creëren en die heerlijke Sunkissed look krijgen. Net omwille van dat natuurlijke eindresultaat hoef je je ook geen zorgen te maken over de eerste uitgroei na enkele weken.

Is iedere Balayage hetzelfde?

Nee, je haar verandert continu.  Dit door invloeden van de zon, de frequentie waarmee je je haar wast en de verzorgingsproducten die je gebruikt.  Daarom wordt elke Balayage een uniek proces en aangepast op de huidige situatie van jouw haar. Zo zullen we tijdens de wintermaanden wellicht lichter en warmer kleuren omdat je haar weinig zon heeft gezien en iets doffer en broos is.  In de zomer wordt je haar doorgaans sneller geel waardoor we een beetje koeler kleuren en meerdere kleuren afwisselen om het natuurlijk proces van zonlicht op je haar op te vangen.

Een Freehand Balayage is steeds in functie van je snit.  Hij wordt getrokken in de scheiding van je haar met hier en daar een accent zodat hij je écht past.

Nabehandeling en verzorging?

Na de inwerktijd van de Balayage spoelen we je haren rustig uit en en kunnen extra behandelen we met een toner.  Deze toner zorgt ervoor dat je lokken beter egaliseren en legt een mooie filter over je haren.  Deze kan gaan van beige over karamel, goud tot zelfs zachte pasteltinten.

Hoe vaak?

Voor deze behandeling kan je rekenen op een 3-tal uurtjes bij de kapper.  En hoewel een kappersbezoek ook gewoon even genieten moet zijn, is tijd voor velen onder ons een schaarse resource. Opnieuw brengt het natuurlijk effect van een Balayage een extra voordeel met zich mee.  Zo raden we aan om ipv 2 opeenvolgende Balayage diensten te boeken, eerder te opteren voor 1 Balayage en enkele weken later even binnen te springen voor een Glazing met Brushing.  Zo frissen we je bestaande lokken weer op waardoor de invloeden van buitenaf verdwijnen en kan je er weer een 4-tal weken tegenaan !

Goed geïnformeerd en overtuigd dat deze behandeling op jouw haren geschreven is?

Boek Nu -Kort Haar- Boek Nu -Lang Haar-

en tot snel !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: